Gulasz segedyński

SKŁADNIKI:

  • ok 0,5kg miynsa wieprzowego poprzerostanego (łopatka abo karczek)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosku
  • 25dkg kapusty kiszonyj
  • 1,5 łyżeczki papryki czerwonyj mlotyj
  • sól
  • tłuszcz do smażynio

JAK ZROBIĆ?
  1. miynso umyć w letnij wodzie i pokroć na kostka
  2. na tyglu ale takim wyższym rozgrzywomy tłuszcz i wciepujymy pokrote miynso i smażymy na rumiano
  3. krejymy cebula na piórka i dociepujymy do miynsa i smażymy aż sie cebula zeszkli
  4. jak sie cebula zeszkli to dodowomy posiekany czosne i papryka mloto
  5. delikatnie miyszomy i podsmażomy
  6. kapusta kiszono krejymy i wykłodomy na wiyrch miynsa i niy miyszomy
  7. prikrywomy deklym i duszymy tak długo aż miynso bydzie miynkie
  8. jak miynso bydzie miynkie to delikatnie miyszomy i doprawiomy solom
  9. przikrywomy deklym i na małym łogniu duszymy jeszcze z pół godziny