Łogórki po królewsku

SKŁADNIKI:

  • 1kg łogórków
  • 1 łyżka soli
  • 1szklonka wody
  • 0,5 szklonki octu 10%
  • 1 szklonka cukru
  • 1 łyżeczka miodu
  • ząbki czosku do krałzki (1 wielki abo 2 małe)
  • po małyj gałazce kopru z kwiotkiym do krałzki
  • po łyżeczce gorczycy do krałzki


JAK ZROBIĆ?

  1. łogórki umyć, pokroć w plastry, zasypać solą, wymiyszać i odstawić na ok 1 godz żeby puściły sok.
  2. Po tym czasie łogórki odsączomy z powstałego soku.
  3. Do kożdyj krałzki (0,5l) wkłodomy gałazka kopru, łogórki, dodowomy po ząbku czosku wielkim abo 2 małe (wielkie przekroć), wsypujymy po łyżeczce płaskij gorczycy.
  4. Woda, ocet, cukier i miód warzymy.
  5. Ciepłą zalywom zalywomy łogórki, zakryncomy i pasteryzujymy ok. 3-5 minut