Tiramisu

SKŁADNIKI:

  • ok 250g płaskich biszkoptów
  • 500g syrka mascarpone
  • 3 wielkie jajca
  • 50g cukru pudru
  • 6 łyżek likieru amaretto
  • 250ml kawy espresso
  • szczypta soli
  • kakao do posypanio


JAK ZROBIĆ?

  1. przigotować kawa espresso, zostawić do wychłodniyńcio i dodać likier amaretto
  2. oddzielić żółtka od biołtek i biołtka wstawić do lodówki
  3. żółtka utrzić z cukrym pudrym na puszysto masa
  4. dodać syrek mascarpone i dalij miksować do połączynio składników
  5. biołtka ubić ze szczyptom soli na sztywno piana
  6. piana z biołtek połączyć z masom mascarpone delikatnie szpatułkom
  7. biszkopty moczyć w kawie i amaretto bardzo krótko z obu stron (ok 2 sekundy)
  8. namoczone biszkopty ukłodać wele siebie na blaszce
  9. na biszkopty wyłożyć połowa przigotowanyj masy
  10. na masie ułożyć drugo warstwa biszkoptów (tyż namoczonych)
  11. przikryć całość masom i wstawić do lodówki na conajmnij 5 godzin
  12. przed podaniym posypać kakao


WSKAZÓWKA: przepis je na blaszka 20x22cm