Zupa szpinakowo

SKŁADNIKI:

 

  • ok 250g liści szpinaku
  • 1 marekwia
  • 0,5 cebuli
  • 2 kartofle
  • 0,5 pietruszki
  • 2 ząbki czosku
  • ok 50g syrka topionego śmietankowego
  • śmietana (abo mlyko)
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowo
  • trocha masła do smażynio
  • 1L wody

 


JAK ZROBIĆ?

 

  1. szpinak umyć pod bieżoncom wodom, ogonki pourywać
  2. marekwia, pietruszka, kartofle pokroć na kostka, cebula poszatkować a czosnek pokroć wplasterki
  3. dogarca wciepać trocha masła i podsmażomy warzywa i cebula, wlywomy woda i dociepujymy czosnek
  4. dodowomy sól, pieprzi trocha gałki, garniec przikrywomy i warzymy aż gymiza bydzie miynko
  5. dociepujymy szpinak kery za chwila podwiyndnie i warzymy 10minut
  6. dociepujymy syrek i miyszomy aż do jego rozpuszczynio, zupa zabielomy śmietonkom abo mlykiym i wyłączomy jak sie zawarzi


WSKAZÓWKA: dobrze smakuje z jajcym na twardo pokrotym na ćwiartki