na początek muszymy namoczyć grziby - conajmnij godzina przed rychtowaniym
umyte miynso krejymy na plastry ok 2cm
kożdy płat miynsa solymy, posypujymy pieprzym, tymiankiym i slodkom paprykom
rozgrzywomy tłuszcz na tygliku, do talyrza sypiymy mąka i kożdy płat miynsa przed smażymym obtaczomy z obu stron w mące
smażymy z obu stron na złoty kolor i przesmażone miynso wrażujymy do naczynia żaroodpornego
zagzywomy piekarnik do 180 góra/dół i rychtujymy dalij
ogórki krejymy w ćwierćplastry, cebula w półplastry, odsączone grziby w paski a czosnek w plasterki
wszystkie warzywa wykłodomy na miynso
tera rychtujymy marynata: gorko woda, koncyntrat, ketchup, zymft, miód i do smaku słodkij papryki, tymianku, soli i pieprzu miyszomy, dodowomy ze 2 liście laurowe i całość delikatnie wylywomy na miynso ale trza dować pozór żby niy "zmyć" z miynsa gymizy
naczynie przikrywomy deklym, wrażujymy do piekarnika na ok 2h
po tym czasie ściągomy dekiel i piekymy jeszcze ok 30min aż sie wyrch zarumiyni
WSKAZÓWKA: nojlepij smakuje z kartoflami ale idzie zjeś tyż z krupami abo pynczokiym