Ciasto Palma

SKŁADNIKI NA CIASTO:

  • 0,5kg mąki
  • 25dkg cukru
  • 1 jajko i 1 żółtko
  • 250g margariny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczynio
  • 2 łyżki kakao
  • 2-4 łyżki śmietany kwaśnyj


SKŁADNIKI NA MASA I POLYWA:

  • 1l mlyka
  • 300g masła
  • 120g kaszy mannyj
  • 1 szklonka cukru
  • 300g wiórków kokosowych
  • 1,5 tabliczki czekulady deserowyj
  • 3 łyżki śmietany 12%


JAK ZROBIĆ?

  1. mąka przesioć do miski abo na stolnica, posiekać margarina, dodać reszta składników na ciasto i zagniyść
  2. zagniecione ciasto wstawić do lodówki na ok 30minut
  3. po 30minutach ciasto wyciągnąć z lodówki i podzielić na 2 czyńści i piyc osobno 2 blaty - 180oC ok 20minut
  4. mlyko, masło i cukier zawarzić,
  5. dodać kasza manno, dokładnie wymiyszać i dalij warzić
  6. dodać wiórki kokosowe, miyszać aż zgynstnieje  i jak zacznie sie warzić to odstawić
  7. na spodek dać jedyn blat ciasta - potym połowa masy - drugi blat ciasta - drugo połowa masy
  8. czekulada rozpuścić w mikrofali, wymiyszać ze śmietonkom i poloć wiyrch ciasta - opcjonalnie posuć wiyrch wiórkami


WSKAZÓWKA: na ciasto wylywomy gorko masa, zamiast robionyj polywy idzie dać gotowo kupiono we sklepie