Preswuszt

SKŁADNIKI:

  • 2 nerki wieprzowe
  • 2 serca wieprzowe abo drobiowe (ok. 70dkg)
  • 1 ozór wieprzowy
  • golonka zadnio
  • skóry wieprzowe ok. 20dkg
  • marchewka, seler, pietruszka
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • 1 łyżeczka żelatyny na 1kg miynsa
  • sól, pieprz

JAK ZROBIĆ?

  1. nerki i serca oczyścić
  2. podroby, golonko i skóry uwarzić z warzywami w osolonyj wodzie (1 łyżka soli na 1l wody) i prziprawami
  3. warzić do miękkości ok 1h podroby i 1,5h golonko
  4. przechłodniynte podroby i fajne miynso z golonka pokroć na wiynksze i myńsze konski (serca drobiowe w całości)
  5. reszta miynsa, skóry i warzywa zmielić w maszynce na oczkach 5-6mm
  6. żelatyna rozpuścić w troszce wywaru i wloć do całości
  7. prziprawić
  8. całość ni może być ani za gynsto ani rzodko, odpowiednio gynstość regulować wywarym
  9. osłonki fi80 o długości ok 20cm nabić szczelnie farszym
  10. przed parzyniym ponakuwać
  11. parzić w 80oC przez ok 1h
  12. wyciongnońć, zostawić do wychłodniyńcio
  13. potym wsadzić miyndzy 2 deski i obciążyć np garcym z wodą