Zawijany boczek parzony

SKŁADNIKI:

  • 1kg boczku surowego bez sk├│ry i chrz─ůstek
  • 3 z─ůbki czosku
  • s├│l peklowo: 10dkg na 1L wody
  • sznurek do obwi─ůzanio bawe┼éniany, ruby
  • termometr wyndliniarski

JAK ZROBI─ć?
  1. boczek umy─ç i rozci─ů─ç na ciynko ale tak coby by┼é w ca┼éo┼Ťci na tzw. ksi─ů┼╝ka (tak ┼╝eby go sz┼éo fajnie zrolowa─ç)
  2. boczek zawijomy w rolada i obwi─ůzujymy sznurkiym
  3. zawiniynty boczek bydymy peklowa─ç tzn dowomy go do naczynio ale niy za wielkigo, nojlepij takigo miarowego i zalywomy go solankom (10dkg soli peklowyj na 1L wody)
  4. do solanki dociepujymy czosnek ponacinay, wra┼╝ujymy do lod├│wki na conajmnij 4dni
  5. po tym czasie boczek wyci─ůgomy i bydymy go parzi─ç
  6. do garca wlywomy tela wody, co jak wrażymy boczek to bydzie łon przikryty (ale niy za dużo tyj wody)
  7. sama woda w garcu (bez boczku) trza zawarzi─ç i jak zacznie wre─ç to wy┼é─ůczomy kuchynka
  8. jak przestanie bulka─ç to wra┼╝ujymy boczek
  9. tera nasze zadanie to je sprawdzanie tymperatury w garcy, trza wachować żeby miała ona +/- 80oC
  10. boczek parzymy tak d┼éugo a┼╝ w ┼Ťrodku jak wra┼╝ymy do niego termometer bydzie mio┼é 65oC
  11. po tym czasie wyci─ůgomy poczek i drapko wra┼╝ujymy do lodowatyj wody ┼╝eby sie zachartowo┼é
  12. zostawiomy do wychłodniyńcio, wrażujymy do lodówki żeby wytynknoł i idzie kroć na sznita