5 kulek ziela angielskigo, liść laurowy, majeranek, sół i pieprz
2-3 łyżeczki przeciyru pomidorowego
1,5L wody
wyndzone żeberka (do zupy fit, wyndzony kurczak)
trocha wusztu do pokrocio (do zupy fit, wuszt drobiowy)
JAK ZROBIĆ?
Dziyń pryndzyj fandzola opłukać w zimnyj wodzie, zaloć wodom i zostawić na noc coby napynczniała
Na drugi dziyń do garca z wodom i fandzolom dociepujymy pokroto w kostka marekwia, seler i pietruszka, dodowomy tyż posiekany czosnek i prziprawy (ewentualnie dolywomy wody)
Dodowomy tyż wyndzone żeberka (abo kurczaka) i warzymy tak długo aż fandzola zacznie miynknońć, wtedy krejymy kartofle na kosteczka i dociepujymy do zupy
Razym z kartoflami do zupy idzie dociepać pokroty w półtalarki wuszt
Warzymy tak długo aż wszystko bydzie miynkie
Na koniec dodowomy przeciyr pomidorowy i doprawiomy do smaku