Zupa fandzolowo

SKŁADNIKI:

  • fandzola sucho, bioło i czerwono - ok 300g
  • 2 kartofle
  • marekwia
  • pietruszka
  • konsek selera
  • 2-3 ząbki czosku
  • 5 kulek ziela angielskigo, liść laurowy, majeranek, sół i pieprz
  • 2-3 łyżeczki przeciyru pomidorowego
  • 1,5L wody
  • wyndzone żeberka (do zupy fit, wyndzony kurczak)
  • trocha wusztu do pokrocio (do zupy fit, wuszt drobiowy)

JAK ZROBIĆ?
  1. Dziyń pryndzyj fandzola opłukać w zimnyj wodzie, zaloć wodom i zostawić na noc coby napynczniała
  2. Na drugi dziyń do garca z wodom i fandzolom dociepujymy pokroto w kostka marekwia, seler i pietruszka, dodowomy tyż posiekany czosnek i prziprawy (ewentualnie dolywomy wody)
  3. Dodowomy tyż wyndzone żeberka (abo kurczaka) i warzymy tak długo aż fandzola zacznie miynknońć, wtedy krejymy kartofle na kosteczka i dociepujymy do zupy
  4. Razym z kartoflami do zupy idzie dociepać pokroty w półtalarki wuszt
  5. Warzymy tak długo aż wszystko bydzie miynkie
  6. Na koniec dodowomy przeciyr pomidorowy i doprawiomy do smaku