Schab w sosie własnym

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg schabu
  • pół cebuli
  • 2 ząbki czosku
  • sól, pieprz, papryka czerwono
  • mąka
  • margarina do smazynio
  • śmietonka (abo słodko abo kwaśno, zależy od gustu)

JAK ZROBIĆ?
  1. schab krejymy na plastry grubości 1,5-2cm
  2. plastry schabu solymy i pieprzymy z obu stron
  3. na tryglu rozgrzywomy tłuszcz a na talyrz wysypujymy mąka
  4. tonkomy plastry schabu  mące z obu stron i dowomy na tygiel na dobrze rozgrzoty tłuszcz
  5. obsmażomy z obu stron i odkłodomy na talyrz
  6. cebula krejymy w piórka a czosnek w plasterki i na tym tłuszczu najpiyrw smażymy cebulka a potym dociepujymy czosnek (jak sie czosnek za fest przismaży to je gorzki)
  7. jaksie ebulka z czoskiym zazłocom to dowomy nazot przesmażony schab
  8. nalywomy do tygla wody, tyj wody tela żeby miynso było do połowy przikryte i całość delikatnie sypiymy paprykom czerwonom
  9. schab duszymy ok 1h i co jakiś czos sprawdzomy czy niy trza doloć wody
  10. duszymy tak długo aż schab bydzie miynki a sos odparuje i zrobi sie gynsty
  11. na koniec sos doprawiomy i mogymy zabielić śmietonkom kwaśnom abo słodkom