śmietonka (abo słodko abo kwaśno, zależy od gustu)
JAK ZROBIĆ?
schab krejymy na plastry grubości 1,5-2cm
plastry schabu solymy i pieprzymy z obu stron
na tryglu rozgrzywomy tłuszcz a na talyrz wysypujymy mąka
tonkomy plastry schabu mące z obu stron i dowomy na tygiel na dobrze rozgrzoty tłuszcz
obsmażomy z obu stron i odkłodomy na talyrz
cebula krejymy w piórka a czosnek w plasterki i na tym tłuszczu najpiyrw smażymy cebulka a potym dociepujymy czosnek (jak sie czosnek za fest przismaży to je gorzki)
jaksie ebulka z czoskiym zazłocom to dowomy nazot przesmażony schab
nalywomy do tygla wody, tyj wody tela żeby miynso było do połowy przikryte i całość delikatnie sypiymy paprykom czerwonom
schab duszymy ok 1h i co jakiś czos sprawdzomy czy niy trza doloć wody
duszymy tak długo aż schab bydzie miynki a sos odparuje i zrobi sie gynsty
na koniec sos doprawiomy i mogymy zabielić śmietonkom kwaśnom abo słodkom