Prażuchy

SKŁADNIKI:

 

  • 4 doś wielkie kartofle
  • 2 buraki
  • 1 marekwia
  • 0,5kg wusztu
  • 0,5kg boczku wyndzonego abo podgardla
  • 100g smalcu
  • 4-5 liści kapusty (wielkich)
  • 3 cebule
  • sól, pieprz, koperek
  • garniec rzymski abo naczynie żaroodporne

JAK ZROBIĆ?
  1. dno naczynia wysmarować smalcym
  2. na dno poukłodać poła liści z kapusty
  3. boczek pokroć na kostka (1x1) i poła dać na kapusta
  4. kartofle pokroć na rubsze plastry i poła dać na boczek, kartofle posuć solom i pieprzym
  5. marekwia i buraki pokroć na kostka i dać na kartofle
  6. wuszt pokróć na plastry abo półplastry i dać na marekwia i buraki
  7. cebula obrać, pokroć na talarki i położyć na wuszt
  8. na wuszt dowomy drugo połowa kartofli (posypujymy koperkiym i solom), potym drugo połowa boczku i na wiyrch drugo połowa kapusty
  9. piekarnik rozgrzoć do 170oC , naczynie przikryć i wrazić na 1h do piekarnika, po godzinie zmniyjszomy tymperatura do 120oC i łostawiomy na kolejno 1h