{jcomments on}

Gulasz wieprzowy

SKŁADNIKI:

  • 1kg miynsa wieprzowego nojlepij z szinki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosku
  • po pół łyżeczki z przipraw: papryka słodko, sól, pieprz
  • na czubek łyżeczki papryki ostryj
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 2 liście laurowe
  • 3 łyżeczki przeciyru pomidorowego
  • margarina do smażynio

JAK ZROBIĆ?
  1. miynso myjymy pod letnom wodom i krejymy na kostka (wielkość od upodobań ale pamiyntać trza że wiynksze konski bydom sie dusić dłużyj)
  2. cebula obiyromy i krejymy w piórka, na tyglu rozgrzywomy margarina, wciepujymy cebulka i czekomy aż sie zeszkli
  3. zeszklono cebula wciepujymy do garca w kerym bydymy warzić nasz gulasz
  4. na tygliku na kerym sie smażiła cebula tera przesmażomy miynso ale małymi partiami bo jak wciepnymy za dużo to miynso bydzie sie warzić a niy smażić
  5. obsmażone z kożdyj strony miynso przeciepujymy do garca z cebulom
  6. do garca dolywomy wody tela, żeby przikryła miynso
  7. miynso duszymy jakieś 15minut na małym łogniu pod deklym
  8. po tym czasie dodowomy prziprawy, przeciśniynty przez preska czosnek i przeciyr pomidorowy, doprawiomy solom i pieprzym
  9. gulasz duszymy tak długo, żeby miynso było miynkie