Zołza tomatowo

SKŁADNIKI:

  • 1 cebula
  • pół marchewki
  • łyżka masła
  • 2 łyżki mąki
  • wywar z warzynio gołąbków
  • 3 łyżczki przeciyru pomidorowego
  • sól, czosnek granulowany
  • pół łyżeczki cukru


JAK ZROBIĆ?

  1. obrać cebula, posiekać i zeszklić na maśle
  2. doloć wywaru z warzynio gołąbków
  3. jak cebula je miynko to dociepujymy potarto na małych łoczkach marekwia i duszymy
  4. w drugim tygliku masło i mąka i robiymy zesmożka - do tego dolywomy wywar z warzynio gołąbków, tak długo aż uzyskomy konsystyncja jako chcymy mieć zołza
  5. cebula i marekwia blyndujymy na gładko masa i wloć do zesmożki - doprawić przeciyrym, czoskiym, solom i cukrym do smaku i zawarzić