trza wyciągnąć jogurt i jajca ze lodówki żeby miały tymperatura pokojowo
do miski wciepać orzechy (idzie je trocha pokruszyć na myńsze konski ale niy mloć), żurawina i szekulada połomano na myńsze konski, jabka łostrugać i pokroć na kostka taka 1,5x1,5cm
załączomy piekarnik na 175oC
do wiynkszego maczynia (miska abo garniec) wsuwomy cukier i wbijomy jajca - całość miksujymy na najwyższych obrotach aż nom sie zrobi tako jasno piana i cukier sie całkiym rozpuści (może to trwać nawet 10minut)
zmniyjszyć obroty miksera i do jajecznego puchu dodowomy jogurt i olyj i całość jeszcze krótko miksujymy do połączynio składników
mąka, kakao, proszek do pieczynio i soda miyszomy ze sobą i przesiywomy do miski ze zmiksowanym puchym
dodowomy bakalie i jabka i całość miyszomy łyżkom abo szpatułkom tak aż nom sie wszystkie składniki połączom
dno formy wykłodomy papiórym a boki szmarujymy tłuszczym - wylywomy ciasto do formy, wrażujymy do nagrzotego do 175oC piekarnika i piekymy ok 40minut
WSKAZÓWKA: forma 24x24, zamiast żurawiny idzie dać rudzynki, zamiast jabka - gruszka, zamiast gorzkij szekulady idzie dać mlyczno abo bioło ale idzie tyż wymiyszać wszystkie składniki ze sobą oczywiście w odpowiednich proporcjach