Mazurek kajmakowy

SKŁADNIKI:

  • szolka mąki pszynnyj - 180 g
  • pół kostki masła - 100 g
  • 3 łyżki cukru drobnego
  • 2 żółtka
  • łyżeczka zimnyj wody
  • 150 g kajmaku
  • 40 g masła
  • pół płaskij łyżeczki soli
  • dowolne dekoracje (polywa, posypka, lukier, mandle)


JAK ZROBIĆ?

  1. mąka, pół kostki masła, cukier, żółtka i zimno woda dokładnie wymiyszać ale doś pryndko tak jak kruche ciasto
  2. uformować kulka, zawinąć w folia i wrazić do lodówki na godzina
  3. wyciągnąć i rozwałkować na ok 1cm, wyciąć jajko wielkości 20-22cm a z reszty ciasta idzie powycinać małe jajeczka
  4. ciasto ponakuwać widelcym i wrazić do lodówki na ok 30minut
  5. nagrzoć piekarnik do 200oC i ciasto prosto z lodówki wrazić do piekarnika na 20minut
  6. kajmak, sól i masło zmiksować na gładki krym (masło mo być miynkie, idzie sie je trocha podgrzoć w mikrofalówce)
  7. krym idzie sie na chwila wsadzić do lodówki, żeby stynżoł coby sie lepij nim smarowało ciasto
  8. krym wyłożyć na ciasto i udekorować