Udka ze rynkowa

SKŁADNIKI:

  • 4 udka z kurczaka
  • 4 ząbki czosku
  • prziprawy: pieprz, słodko papryka, chili, kurkuma
  • ok. 50cm rynkowa do pieczynio

JAK ZROBIĆ?
  1. udka dziyń naprzód oczyścić, umyć pod zimnom wodom i zapeklowć (na 1L wody, 1 łyżka soli, solanki trza tela, żeby przikryła udka w pojymniku)
  2. na godzina przed pieczyniym udka wyciągnąć z lodówki i osuszyć z wody
  3. udka posuć prziprawami - zapeklowanych udek już sie niy soli
  4. posute udka wrażujymy do rynkowa do pieczynio, wciepujymy obrane ząbki czosku i zawiązujymy rynkow z obu stron
  5. udka wrażujymy do nagrzotego do 200oC piekarnika na ok 30minut, po tym czasie rozcinomy rynkow i jeszcze piekymy udka do zarumiyniynio skórki