Kluski w─ůtrobowe

SKŁADNIKI:

  • 25dkg w─ůtr├│bki drobiowyj abo wieprzowyj
  • 1 jajco
  • 1 ma┼éo cebula
  • bu┼éka tarto
  • pieprz
  • ga┼éka muszkato┼éowo

JAK ZROBI─ć?
  1. w─ůtr├│bka umy─ç i pomlo─ç na maszynce do miynsa na ┼éoczkach 5mm
  2. cebula obra─ç i pokro─ç na blank drobniutko koszteczka i dociepa─ç do w─ůtroby
  3. do ca┼éo┼Ťci doda─ç jajco, trocha pieprzu, szczypta ga┼éki muszkato┼éowyj i ok 2 ┼éy┼╝ki bu┼éki tartyj, wszystko miyszomy ┼éy┼╝kom (bo mo do┼Ť─ç rzodko konsystyncja i tak mo by─ç)
  4. w garcu warzymy woda z solom
  5. na wrz─ůtek k┼éadymy kluseczki ┼éy┼╝eczkom
  6. jak co┼éko masa zu┼╝yjymy to garniec ┼Ťci─ůgomy z pieca i jeszcze na chwila trzimiymy w wodzie

WSKAZÓWKA: takie kluseczki podowomy w rosole zamiast nudli