Ciasto czekoladowo chmurka

SKŁADNIKI:

 

  • 300g czekolady deserowyj
  • 150g masła
  • 6 jajec
  • 150g cukru
  • 250ml śmietanki 30%
  • 250g syrka mascarpone
  • 2 małe cukry waniliowe
  • 1 opakowanie śmietanfixa
  • świyże truskawki (abo inksze owoce)

JAK ZROBIĆ?
  1. piekarnik rozgrzoć do 175oC , przirychtować tortownica 24cm średnicy
  2. Czekolada połomać i rozpuścić razym z masłym ale tak, coby tego niy zawarzić
  3. do miski wbić 2 jajca a reszta jajec oddzielić biołtka od żółtek i wciepać ino żółtka
  4. jajca roztrzepać i wloć masa czekoladowo - wymiyszać aż masa bydzie gładko
  5. biołtka ubić na sztywno piana i poleku dodować cukier, cołki czos ubijać (zwykły cukier, bez cukru waniliowego)
  6. piana poleku dodować do masy i delikatnie wymiyszać
  7. tortownica wyłożyć papiórym do pieczynio i wloć masa
  8. wstawić do nagrzotego piekarnika na ok 35minut, po upieczyniu wyciągnąć i zostawić do wychłodniyńcio
  9. zrychtować masa do środka - zimno śmietonka i cukier waniliowy ubić z syrkiym mascarpone na gładko i sztywno masa, pod koniec dodać śmietanfix
  10. jak ciasto bydzie chłodnońć to po środku opadnie i zrobi sie miejsce na masa śmietankowo - wiyrch obstroić truskawkami