Garniec cygański

SKŁADNIKI:

  • ok 80dkg ┼éopatki
  • 3 cebule
  • 3 z─ůbki czosku
  • 1kg tomat├│w (pomidor├│w)
  • 3 papryki (mogom by─ç r├│┼╝nokolorowe)
  • 0,5kg pieczarek
  • 1 ┼éy┼╝eczka s┼éodkij papryki
  • 2 ┼éy┼╝eczki majeranku
  • 2 ┼éy┼╝eczki koncyntratu pomidorowego
  • s├│l i pieprz
JAK ZROBI─ć?
  1. miynso krejymy na kostka jak do gulaszu, wciepujymy do miski i dociepujymy papryka s┼éodko, majeranek, s├│l i pieprz, dok┼é─ůdnie miyszomy i ┼éostawiomy na chwila ┼╝eby sie przegryz┼éo
  2. rozgrzywomy na tyglu tłuszcz i partiami obsmażomy miynso i wciepujymy do wielkigo garca, takigo w kerym bydymy warzić cołkie danie
  3. cebula krejymy w kostka a czosnek w plasterki
  4. przesma┼╝omy cebula i jak ju┼╝ je lekko szklisto to dociepujymy czosnek i razym chwila przesma┼╝omy i dociepujymy do garca
  5. tomaty myjymy i krejymy w kostka (idzie sie obra─ç sk├│ra ale ni ma takij potrzeby) dociepujymy do garca
  6. do garca dolywomy trocha wody i warzymy na małym łogniu tak długo aż sie tomaty rozlecom
  7. tera dodowomy pokrote w plasterki pieczarki i warzymy tak długo aż miynso bydzie miynkie
  8. papryka oczyszczomy, krejymy w kosteczka i jak miynso bydzie miynkie to dodowomy do ca┼éo┼Ťci
  9. warzymy tak długo aż papryka zmiynknie
  10. na koniec dodowomy koncyntrat, czekomy a┼╝ bulknie i doprawiomy jeszcze solom i pieprzym