1 laska wanilii ewyntualnie esyncja waniliowo abo pasta
2 łyżki cukru trzcinowego
forymki do zapiekanio - kokilki
palnik spożywczy
JAK ZROBIĆ?
śmietonka wlywomy do tyglika, ustawiomy moc palnika na najmyńszo i zaczynomy podgrzywanie a w tym czasie przecinomy laska wanili i wyciągomy z nij te ziorka i dodowomy do śmietonki
po poru minutach podgrzywanio, odstawiomy śmietonka z pieca na bok do wychłodniyńcio
żółtka wciepujymy do miski, dodowomy cukier drobny i ubijomy tak długo aż masa bydzie gładko, cukier sie rozpuści ta masa bydzie tako jasno i klejonco
jak masa jajeczno bydzie gotowo to malutkom strużkom wlywomy przechłodniynto śmietonka i cołki czos miyszomy nojlepij szpatułkom - masa powinna mieć konsystyncja lejoncego budyniu
tera masa rozlywomy do naszych forymek do zamiekanio
forymki dowomy na głymboko blacha abo do naczynia żaroodpornego i zalywomy te naczynie gorkom wodom tak coby te nasze forymki stoły ze 2 cynty we wodzie
wrażujymy do nagrzotego do 150oC piekarnika i piekymy ok 45minut - trza wachować bo jak zacznie sie z wiyrchu bronocić to trza zmniyjszyć moc piekarnika
po upieczyniu nasz deser łostawiomy do wychłodniyńcio a najlepij jak jeszcze bydzie pora godzin we lodówce
przed samym podaniym podypujymy cukrym trzcinowym i opolomy palnikiym spożywczym tyn cukier tak coby nom sie na wiyrchu zrobiła fajno szkorupa
WSKAZÓWKA: wiyrch deseru idzie jeszcze prziozdobić listkami miynty i drobnymi owocami