Deser Creme Brulee

SKŁADNIKI:

 

  • 0,5L śmietanki krymówki 30%
  • 6 żółtek z jajec
  • 70g cukru drobnego
  • 1 laska wanilii ewyntualnie esyncja waniliowo abo pasta
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • forymki do zapiekanio - kokilki
  • palnik spożywczy

JAK ZROBIĆ?
  1. śmietonka wlywomy do tyglika, ustawiomy moc palnika na najmyńszo i zaczynomy podgrzywanie a w tym czasie przecinomy laska wanili i wyciągomy z nij te ziorka i dodowomy do śmietonki
  2. po poru minutach podgrzywanio, odstawiomy śmietonka z pieca na bok do wychłodniyńcio
  3. żółtka wciepujymy do miski, dodowomy cukier drobny i ubijomy tak długo aż masa bydzie gładko, cukier sie rozpuści  ta masa bydzie tako jasno i klejonco
  4. jak masa jajeczno bydzie gotowo to malutkom strużkom wlywomy przechłodniynto śmietonka i cołki czos miyszomy nojlepij szpatułkom - masa powinna mieć konsystyncja lejoncego budyniu
  5. tera masa rozlywomy do naszych forymek do zamiekanio
  6. forymki dowomy na głymboko blacha abo do naczynia żaroodpornego i zalywomy te naczynie gorkom wodom tak coby te nasze forymki stoły ze 2 cynty we wodzie
  7. wrażujymy do nagrzotego do 150oC piekarnika i piekymy ok 45minut - trza wachować bo jak zacznie sie z wiyrchu bronocić to trza zmniyjszyć moc piekarnika
  8. po upieczyniu nasz deser łostawiomy do wychłodniyńcio a najlepij jak jeszcze bydzie pora godzin we lodówce
  9. przed samym podaniym podypujymy cukrym trzcinowym i opolomy palnikiym spożywczym tyn cukier tak coby nom sie na wiyrchu zrobiła fajno szkorupa

WSKAZÓWKA: wiyrch deseru idzie jeszcze prziozdobić listkami miynty i drobnymi owocami