Mielonka z szynkowaru

SKŁADNIKI: (wg upodobań)

  • wieprzowina
  • wołowina
  • dziczyzna
  • drób

SKŁADNIKI: (nasza mielonka)

  • 80dkg wieprzowiny
  • 2 udka z kurczaka bez kości

Na 1kg mięsa:

  • 15g soli peklującyj
  • 1g pieprzu
  • 1g czosku granulowanego abo 1 ząbek czosku sprasowanego
  • 10 kulek gorczycy rozdrobnionyj w moździerzu

 

JAK ZROBIĆ?

  1. mięso zemleć  abo pokroć na małe konski(my wieprzowe mielymy a udka z kurczaka krejymy)
  2. wymiyszać z prziprawami
  3. jak bydzie za gynste to dodać trocha wody
  4. do szynkowara wrazić bojtel i do bojtla wkłodać miynso
  5. ubić tak, coby niy było luftu miyndzy konskami
  6. parzić w 80oC przez ok 1h
  7. wyciągnąć z szynkowaru jak przechłodnie