Syrnik jogurtowy z brzoskwiniami

SKŁADNIKI NA CIASTO:

  • 3 jajca
  • 330g mąki
  • 160g masła
  • 30g cukru
  • 20g cukru wanilinowego
  • 1 płasko łyżeczka proszku do pieczynio
  • 2 łyżeczki kakao
  • szczypta soli
  • brzoskwinie w biksie

SKŁADNIKI NA MASA JOGURTOWO:
  • 800g jogurtu naturalnego typu greckigo
  • 200g uwarzonych kartofli
  • 30g cukru wanilinowego
  • 30g mąki kartoflanyj
  • 130g cukru
  • 80g masła

JAK ZROBIĆ?
  1. rychtujymy ciasto, oddzielomy żółtka od biołtek
  2. do miski wsypujymy mąka, cukier, cukier wanilinowy i proszek do pieczynio, dodowomy szczypta soli, siekomy masło i dociepujymy i oddzelone żółtka
  3. wyrabiomy ciasto szybko ale dokładnie, dzielymy na pół i do jednyj połówki dokłodomy kakao i dokładnie wyrabiomy
  4. załączomy piekarnik na 180oC i zanim sie rozgrzeje wrażujymy ciasto do lodówki coby trocha przitwardło
  5. jasnym ciastym wylepiomy dno tortownicy o średnicy 22-24cm, trocha ciasta tyż podciągomy na boki coby zrobić tako choby miseczka
  6. tak przirychtowano tortownica z ciastym wrażujymy na 12minut do piekarnika, po tym czasie wyciągomy i zostawiomy do wychłodniyńcio
  7. na dnie wychłodniyntego ciasta rozkłodomy pokrote w kosteczka brzoskwinie odsączone z soku
  8. tera rychtujymy masa jogurtowo, uwarzone kartofle przeciskomy przez preska, do nich wlywomy jogurt grecki, dodowomy cukier wanilinowy, mąka kartoflano, cukier i roztopione masło
  9. wszystko dokładnie miksujymy i jak uzyskomy gładko masa to ubijomy biołtka na sztywno i dodowomy do całości, miyszomy łyżkom
  10. masa delikatnie przekłodomy do tortownicy
  11. ciymne ciasto kruszymy abo trzymy na tarce na rubych łoczkach i sujymy nim po wiyrchu po masie jogurtowyj
  12. wrażujymy do piekarnik nagrzotego do 180oC na ok 1h
  13. po tym czasie wyłączomy piekarnik, uchylomy drzwiczki i zostawiomy tam syrnik na ok 30min
  14. wyciągomy po 30minutach, zostawiomy do wychłodniyńcio i jak blank ochłodnie to wrażujymy do lodówki na 12h