do miski wsypujymy mąka, cukier, cukier wanilinowy i proszek do pieczynio, dodowomy szczypta soli, siekomy masło i dociepujymy i oddzelone żółtka
wyrabiomy ciasto szybko ale dokładnie, dzielymy na pół i do jednyj połówki dokłodomy kakao i dokładnie wyrabiomy
załączomy piekarnik na 180oC i zanim sie rozgrzeje wrażujymy ciasto do lodówki coby trocha przitwardło
jasnym ciastym wylepiomy dno tortownicy o średnicy 22-24cm, trocha ciasta tyż podciągomy na boki coby zrobić tako choby miseczka
tak przirychtowano tortownica z ciastym wrażujymy na 12minut do piekarnika, po tym czasie wyciągomy i zostawiomy do wychłodniyńcio
na dnie wychłodniyntego ciasta rozkłodomy pokrote w kosteczka brzoskwinie odsączone z soku
tera rychtujymy masa jogurtowo, uwarzone kartofle przeciskomy przez preska, do nich wlywomy jogurt grecki, dodowomy cukier wanilinowy, mąka kartoflano, cukier i roztopione masło
wszystko dokładnie miksujymy i jak uzyskomy gładko masa to ubijomy biołtka na sztywno i dodowomy do całości, miyszomy łyżkom
masa delikatnie przekłodomy do tortownicy
ciymne ciasto kruszymy abo trzymy na tarce na rubych łoczkach i sujymy nim po wiyrchu po masie jogurtowyj
wrażujymy do piekarnik nagrzotego do 180oC na ok 1h
po tym czasie wyłączomy piekarnik, uchylomy drzwiczki i zostawiomy tam syrnik na ok 30min
wyciągomy po 30minutach, zostawiomy do wychłodniyńcio i jak blank ochłodnie to wrażujymy do lodówki na 12h