Zupa gołąbkowo

SKŁADNIKI:

  • 500g mlotyj łopatki wieprzowyj
  • 700g kapusty biołyj
  • 2 średnie cebule
  • 3 małe marekwie
  • 4 łyżki przeciyru pomidorowego
  • 8 szolek wody
  • ok 120g ryżu suchego (surowego)
  • olyj do smażynio miynsa i cebuli
  • prziprawy: 2 listki laurowe, 4 ziorka ziela angielskigo, 2 płaskie łyżki słodkij papryki, płasko łyżka soli i płasko łyżka cukru, majeranek i pieprz do smaku

JAK ZROBIĆ?
  1. na patelni rozgrzywomy olyj i przesmażomy zmlote miynso razym z prziprawami: paprykom, solom, cukrym, majerankiym i pieprzym, przesmażone miynso odkłodomy na bok
  2. w wielkim garcu w kerym bydymy warzić zupa rozgrzywomy olyj i przesmażomy posiekano na drobno cebula
  3. marekwia krejymy w drobno kosteczka a kapusta szatkujymy
  4. kapusta i marekwia dociepujymy do zeszklonyj cebuli, dodowomy liście laurowe, ziele angielskie, zalywomy wodom abo bulionym i warzymy jakieś 15minut pod przikryciym
  5. po 15 minutach dodowomy ryż i warzymy tak długo aż ryż bydzie miynki i gotowy do zjedzynio, wtedy dociepujymy przesmażone miynsko, przeciyr pomidorowy, doprawiomy do smaku, doprowadzomy do zawrzynio i gotowe