Wyndzono szpyrka konserwowo

SKŁADNIKI:

  • 0,5kg wyndzonyj szpyrki
  • 10g soli kuchynnyj abo morskij
  • 1g pieprzu
  • 4g czosku świyżego
  • 2g cebuli suszonyj
  • 1g suszonego koperku
  • małe krałzki
JAK ZROBIĆ?
  1. wyndzone płaty szpyrki krejymy na paski/słupki na wysokość krałzki
  2. wszystkie podane prziprawy (sól, pieprz, czosnek, cebula suszono i koperek) miyszomy i obsuwomy nimi pokrote szpyrki, idzie sie je tyż trocha ponaciyrać
  3. tak przirychtowane szpyrki owijomy w folia spożywczo, wrażujymy do zamykanego pojymnika i dowomy do lodówki na 5dni
  4. po 5dniach wyciągomy nasze szpyrki kere już na pewno przeszły prziprawami, wrażujymy do krałzków dość ściśle, zakryncomy krałzy deklami i bydymy je pasteryzować
  5. do garca dowomy jakoś ściyrka, wrażujymy krałzy, nalywomy wody tak do 3/4 wysokości krałzy i warzymy pod deklym ok 1,5h
  6. trza zaglondać pod dekiel bo jak krałzki som małe to wody tyż niy bydzie za wiela i może parować wiync trza bydzie dolywać wrzątku
  7. zapasteryzowane, wychłodniynte krałzy trzimiymy we lodówce

WSKAZÓWKA: tako szpyrka je idealno na chlyb z łogórkiym kiszonym abo konserwowym ale tyż bydzie sie nadowała np do smażonki czy kapusty