wyndzone płaty szpyrki krejymy na paski/słupki na wysokość krałzki
wszystkie podane prziprawy (sól, pieprz, czosnek, cebula suszono i koperek) miyszomy i obsuwomy nimi pokrote szpyrki, idzie sie je tyż trocha ponaciyrać
tak przirychtowane szpyrki owijomy w folia spożywczo, wrażujymy do zamykanego pojymnika i dowomy do lodówki na 5dni
po 5dniach wyciągomy nasze szpyrki kere już na pewno przeszły prziprawami, wrażujymy do krałzków dość ściśle, zakryncomy krałzy deklami i bydymy je pasteryzować
do garca dowomy jakoś ściyrka, wrażujymy krałzy, nalywomy wody tak do 3/4 wysokości krałzy i warzymy pod deklym ok 1,5h
trza zaglondać pod dekiel bo jak krałzki som małe to wody tyż niy bydzie za wiela i może parować wiync trza bydzie dolywać wrzątku
zapasteryzowane, wychłodniynte krałzy trzimiymy we lodówce
WSKAZÓWKA: tako szpyrka je idealno na chlyb z łogórkiym kiszonym abo konserwowym ale tyż bydzie sie nadowała np do smażonki czy kapusty