Szałot

SKŁADNIKI:

  • 8 kartofli
  • 4 marekwie
  • 2 pietruszki
  • p├│┼é selera
  • 3 jajca uwarzone na twardo
  • 4 ma┼ée og├│rki konserwowe
  • groszek konserwowy (p├│┼é biksy)
  • majonez
  • s├│l, pieprz

JAK ZROBI─ć?

  1. jajca uwarzi─ç i gymiza uwarzi─ç (kartofle, marekwia, pietruszka, seler) we mundurkach ale przedtym dobrze wyszorowa─ç szczotkom - mo┼╝e by─ç ty┼╝ na parze
  2. idzie ty┼╝ wlo─ç do garca tak ze 2 cynty wody i gymiza wciepa─ç do koszyczka i warzi─ç a┼╝ zmiynknie
  3. dować pozór żeby sie niy rozwarziła bo sie bydzie ciapa a niy szałot
  4. jak gymiza wychłodnie, krejymy w mało kosteczka (abo przeciskomy przez "kółeczko")
  5. og├│rki i jajca ty┼╝ krejymy w kostka a groszek odcedzomy i wciepujymy do ca┼éo┼Ťci
  6. dodowomy majonez wed┼éug uzanio tak coby sie to po┼é─ůczy┼éo i doprawiomy solom i pieprzym