Zupa gulaszowo

SKŁADNIKI:

  • ok 1kg wieprzowiny (karczek, łopatka, szinka)
  • 3 średnie kartofle
  • 1 wielko cebula
  • 1 pietruszka
  • 1 papryka czerwono
  • 2 marekwie
  • 4 żabki czosku
  • biksa tomatów abo koncyntrat pomidorowy
  • 1-1,2L bulionu
  • olyj do smażynio (może być smalec)
  • prziprawy: słodko papryka, ostro papryka, sól i pieprz

JAK ZROBIĆ?
  1. miynso umyć i pokroć na małe konski (według uznanio), podsmażić na patelni na oleju abo smalcu i przeciepać całość do garca
  2. cebula obrać i posiekać, posmażić na tłuszczu na tyglu, po chwili dociepać pokroty na plasterki czosnek - smażić chwila i przeciepać do garca
  3. marekwia i pietruszka pokroć na półplastry a papryka na kosteczka i razym podsmażić na tylgu na tłuszczu i przeciepać do garca i zaloć bulionym
  4. dodać prziprawy do smaku, wymiyszać, prziwrzić garniec deklym i warzić ze 1,5h
  5. po tym czasie dociepać tomaty abo przeciyr, pokrote w kosteczka kartofle i warzić jeszcze ze 30min, tak coby kartofle były miynkie
  6. na koniec idzie jeszcze doprawić bo wiadomo że kartofle wyciągnom sól