zaczynomy od przirychtowanio cebuli i marekwi tzn cebulka obiyromy i siekomy, rozgrzywomy we garcu (w kerym bydymy warzić zupa) masło i wciepiujymy cebulka a w tym czasie obiyromy marekwia i krejymy we kosteczka
jak sie cebulka zeszkli delikatnie to dociepujymy marekwia i tyż na chwila smażymy ok. 3 minutki
wlywomy do garca bulion/rosół, przikrywomy deklym i zawarzujymy
jak sie zacznie warzić to zmniyjszomy łogiyń i warzymy jeszcze ze 5min
w miyndzy czasie obiyromy kartofle i krejymy w kosteczka, obmywomy brukselka i usuwomy zewnyntrzne liście (bo som gorzkawe)
brukselka i kartofle dociepujymy do zupy - warzymy ok 10-15min aż brukselka bydzie odpowiednio miynko
tera zupa trza zaprawić śmietonkom tzn. wlywomy do małego gorczka śmietonki, dolywomy trocha wody żeby śmietonka sie rozrzedziła i niy była grudkowato, dolywomy trocha gorkij zupy żeby sie zahartowała i miyszomy
gotowo miyszanka dolywomy do zupy, doprawiomy do smaku i doprowadzomy do wrzynio
na som koniec siekomy koperek i docepujymy do zupy według uznanio