Zupa z brukselki

SKŁADNIKI:

  • 30dkg brukselki
  • 1 marekwia
  • 3 kartofle
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 1L bulionu abo rosołu z niedziele
  • śmietonka kwaśno 18%
  • koperek
  • sól i pieprz

JAK ZROBIĆ?
  1. zaczynomy od przirychtowanio cebuli i marekwi tzn cebulka obiyromy i siekomy, rozgrzywomy we garcu (w kerym bydymy warzić zupa) masło i wciepiujymy cebulka a w tym czasie obiyromy marekwia i krejymy we kosteczka
  2. jak sie cebulka zeszkli delikatnie to dociepujymy marekwia i tyż na chwila smażymy ok. 3 minutki
  3. wlywomy do garca bulion/rosół, przikrywomy deklym i zawarzujymy
  4. jak sie zacznie warzić to zmniyjszomy łogiyń i warzymy jeszcze ze 5min
  5. w miyndzy czasie obiyromy kartofle i krejymy w kosteczka, obmywomy brukselka i usuwomy zewnyntrzne liście (bo som gorzkawe)
  6. brukselka i kartofle dociepujymy do zupy - warzymy ok 10-15min aż brukselka bydzie odpowiednio miynko
  7. tera zupa trza zaprawić śmietonkom tzn. wlywomy do małego gorczka śmietonki, dolywomy trocha wody żeby śmietonka sie rozrzedziła i niy była grudkowato, dolywomy trocha gorkij zupy żeby sie zahartowała i miyszomy
  8. gotowo miyszanka dolywomy do zupy, doprawiomy do smaku i doprowadzomy do wrzynio
  9. na som koniec siekomy koperek i docepujymy do zupy według uznanio