Żelki z bani

SKŁADNIKI:

  • ok 800g bani (dyni)
  • 150ml wody
  • 30g żelatyny
  • 100g cukru
  • 1 cytryna
  • 1 pomarańcza

JAK ZROBIĆ?
  1. bania obiyromy i krejymy na kosteczka (czym myńszo tym pryndzyj bydzie sie robić)
  2. pokroto bania wciepujymy do garca i zalywomy wodom - wody tela żeby bania była cołki przikryto - warzymy tak długo aż bania bydzie miynko
  3. jak sie bania warzy to momy czas żeby z cytryny i pomarańczy wyciś sok
  4. uwarzono, miynko bania odcedzomy, wciepujymy nazot do garca i blyndujymy na gładko
  5. do zblyndowanyj bani wciepujymy cukier i wlywomy sok z cytryny i pomarańczy - blyndujymy jeszcze roz
  6. do małego gorczka wlywomy 150ml ciepłyj wody, wciepujymy żelatyna i dokładnie miyszomy aż sie żelatyna rozpuści
  7. rozpuszczono w wodzie żelatyna wlywomy do ciepłyj jeszcze bani w garcu i dokłądnie miyszomy
  8. rychtujymy doś plaskate naczynie w kerym żelki bydom tyngnońć - wykłodomy foliom spożywczom wtedy bydzie łatwij wyciągnąć żelka
  9. wlywomy bania na ok 3cm wysokości, czekomy aż wytyngnie i wrażujymy na noc do lodówki
  10. wyciągomy z lodówki i krejymy na kosteczka