oddzielomy żółtka od biołtek i wciepujymy do miski żółtka i syr twarogowy
żółtka ze syrym ugniatomy widełkom tak żeby syr niy był fest zbity i dodowomy cukier puder, cukier waniliowy i mąka
wszystko miksujymy za jednolito masa tak żeby ni mieć grudek
w osobnyj miseczce ubijomy biołtka na sztywno (z odrobinom soli) i jak już biołtka bydom blank sztajfne to wtedy dodowomy je do masy syrowyj i delikatnie miyszom - już niy ubijomy!
na łogniu stawiomy tyglik a nojlepij taki do kerego nic sie niy przichytuje bo placuszki bydymy smażić bez fetu
jak sie tyglik rozgrzeje to łyżkom nakłodomy na niego masa syrowomy, formujymy placki i smażymy z obu stron na złoty kolor
WSKAZÓWKA: dobrze smakujom posute cukrym pudrym ale tyż z miodym, dżymym, owocami, jogurtym, syropym owocowym i szlagzanom