Sznitbouny z masłym i tartom bułkom

SKŁADNIKI:

  • ok 30dkg sznitbounów (fasolki szparagowyj)
  • sól
  • bułka tarto
  • masło


JAK ZROBIĆ?
  1. sznitbouny wciepujymy do zipa i przelywomy zimnom wodom żeby je opłukać
  2. z kożdego strączka odcinomy nożykiym oba końce ale tak żeby przeciąc miąższ a niy już ziorko
  3. do garca wlywomy liter wody, wsypujymy 1 łyżeczka soli i nasze sprawione sznitbouny
  4. zawarzujymy i warzymy na małym łogniu do miynkości, jak sie uwarzom to przecedzomy i niy zostawiomy w wodzie bo namiynknom
  5. ćwierć szolki bułki tartyj wsypujymy na suchy tyglik i kładymy na łogiyń na średnio moc palnika
  6. prażymy żymła aż sie zezłoci ale trza pamiyntać o miyszaniu żeby sie niy przipoliła
  7. jak sie zezłoci żymła to dodowomy ze ćwierć kostki masła i czekomy aż sie rozpuści, ściągomy z palnika
  8. sznitbouny wykłodomy na talyrz i polywomy masłym z bułkom tartom