Ściyrka

SKŁADNIKI:

  • 1,5L mlyka
  • 1 szolka m─ůki
  • 1 jajco
  • mas┼éo

JAK ZROBI─ć?
  1. zaczynomy od uwarzynio mlyka
  2. do miski przesiywomy m─ůka i wbijomy jajco, miyszomy ryncznie na tako konsystyncja jak posypka do ko┼éocza tzn ani za rzodkie ani za twarde
  3. warzymy w garcu woda, wsypujymy p┼éasko ┼éy┼╝eczka soli i jak zacznie bulka─ç to odrywomy z naszego ciasta takie konski i wciepujymy do wrz─ůtku
  4. warzymy te "kluseczki" tak długo aż bydom miynkie ale niy rozwarzone
  5. po uwarzyniu, wyławiomy prosto na talyrz i zalywomy gorkim mlykiym
  6. ca┼éo┼Ť─ç solymy do smaku i dodowomy 1 ┼éy┼╝eczka mas┼éa na talyrz