Schab warzony we mlyku

SKŁADNIKI:

  • 1kg schabu
  • 1l mlyka
  • 3 kulki ziela angielskigo
  • 1 liść laurowy
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżeczka czosku suszonego
  • 1 łyżeczka słodkij papryki
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,5 łyżeczki ostryj papryki
  • 0,5 łyżeczki tymianku/rozmarynu

JAK ZROBIĆ?
  1. zaczynomy od oprawiyni schabu tzn myjymy go w letnij wodzie i oczyszczomy z błanek i tłuszczu, zostawiomy czysty schab
  2. tak przirychtowany schab tonkomy w solance w proporcji 1l wody i 2 łyżki soli i wrażujymy na 24h do lodówki
  3. po tym czasie wyciągomy, osuszomy ryncznikiym papiórowym
  4. z podanych przipraw rychtujymy miyszanka czyli sól, majeranek, czosnek, obie papryki, pieprz i tymianek/rozmaryn miyszomy ze soba i obsupyjymy schab z kożdyj strony, zawijomy w folia spożywczo ściśle i wrażujymy do lodówki na cołko noc
  5. rano wyciągomy miynso z lodówki, odwijomy z folii i zostawiomy w tymperaturze pokojowyj na conajmnij godzina
  6. rychtujymy taki garniec co nom sie tam schab zmieści i zużyjymy jak nojmynij mlyka do warzynio
  7. do tego garca wlywomy mlyko, wciepujymy listek i ziele i 1 łyżeczka soli
  8. zawarzujymy mlyko i do warzącego sie mlyka wkłodomy schab, czekomy aż zacznie bulkać i warzymy go tak ze 30minut, po tym czasie wyłączomy palnik, przikrywomy garniec deklym i zostawiomy go jeszcze driny na ok 1 godzina
  9. po tym czasie wyciągomy schab, osuszomy, czekomy aż blank ochłodnie i wrażujymy do lodówki co wytyngnie