Polish Ham

SKŁADNIKI:

  • 1kg surowyj szinki
  • 19g soli peklowyj
  • 1 ┼éy┼╝ka ┼╝elatyny
  • 5 ┼éy┼╝ek zimnyj wody


JAK ZROBI─ć?
  1. szinka oczy┼Ťci─ç ze wszystkich b┼éonek i t┼éuszcz├│w, ┼éostawi─ç ino sam chude miynso
  2. pokro─ç na kostka ok 4x4cm, wsu─ç do nij s├│l peklowo, dok┼é─ůdnie wymiysza─ç i wmasowa─ç s├│l i odstawi─ç do lod├│wki na ok 4dni
  3. po tym czasie miynso wyci─ůgomy i ko┼╝dy konsek rozbijomy t┼éuczkiym ale niy na blank p┼éasko jak kotlet ino trocha ┼╝eby w┼é├│kna rozbi─ç
  4. do miynsa dodowomy woda i wsuwomy ┼╝elatyna
  5. wszystko dok┼éadnie miyszomy i wra┼╝ujymy do szinkowaru abo presy, uciskomy do┼Ť fest, zawiyromy szinkowar i wra┼╝ujymy do lod├│wki na conajmnij 16h
  6. po tym czasie parzymy w wodzie o tymperaturze ok 75oC, a┼╝ w ┼Ťrodku produktu bydzie ok 67oC a to jest ok 2,5h
  7. po parzyniu czekomy a┼╝ szinkowar och┼éodnie, wyci─ůgomy szinka i wra┼╝ujymy jom do lod├│wki coby wytyng┼éa