Kotlety schabowe pod pierzinkom

SKŁADNIKI:

  • 6 kotletów schabowych
  • 2 jajca
  • bułka tarto
  • 30dkg pieczarek abo grzibów leśnych
  • cebula
  • syr żółty w plastrach

JAK ZROBIĆ?
  1. kotlety schabowe trza roztrzaskać ale niy na blank ciynkie, takie coby miały ok 1cm grubości
  2. solymy kotlety z obu stron i odstawiomy do lodówki
  3. cebula szatkujymy a pieczarki myjymy i tyż krejymy na konseczki
  4. w tyglu rozgrzywomy tłuszcz i na rozgrzoty wciepujymy cebula
  5. cebula trza zeszklić i do taki cebule wciepujymy pieczarki, solymy i pieprzymy doś fest tak żeby smak był wyraźny
  6. pieczarki z cebulkom smażymy tak długo aż zredukujom objyntość i woda odparuje
  7. kotlety wyciągomy ze lodówki, panierujymy w roztrzepanym jajcu i bułce tartyj i smażymy na tygliku z obu stron na złoty kolor
  8. na blacha wykłodomy papiór do pieczynio, ukłodomy usmażone kotlety schabowe, wykłodomy na wiyrch usmażone pieczarki i na to dowomy plaster syra żółtego
  9. rozgrzywomy piekarnik do 180oC, wrażujymy blacha z kotletami i trzimiymy w piekarniku aż syr sie fajnie rozjedzie i przipiecze