rychtujymy trocha wyższy tyglik bo w nim bydymy wszystko smażić
boczek krejymy w kostka ale niy tako blank drobno ino tako trocha wiynkszo (1x1cm)
tyglik bez żodnego fetu dowomy na palnik i jak sie zagrzeje to wciepujymy boczek i smażymy a w miyndzy czasie rychtujymy cebula tzn. łobiyromy i siekomy na kostka
jak sie boczek fajnie zeszkli to dociepujymy cebula i tyż smażymy aż sie zeszkli
do całości dodowomy kapusta kiszono (jak je za kwaśno to idzie jom przepłukać wodom), dodowomy kminek, ziele, liść i pieprz grubomielony (ewentualnie jałowiec) wszystko miyszomy i smażymy na tyglu na doś wielkim łogniu
jak kapusta zrobi sie szklisto to dociepujymy czosnek pokroty w drobno kosteczka i dodowomy troszka wody ale niy za dużo, tak coby ino sie kapusta fajnie dusiła
przikrywomy deklym i duszymy tak długo aż kapusta bydzie miynko
rychtujymy zesmożka tzn na małym tygliku podsmżomy masło ze mąką i wlywomy do kapusty, dodowomy tyż majeranek i miód
smażymy trocha aż sie straci surowizna mąki i doprawiomy solom i pieprzym jak trza