Kapusta smażono

SKŁADNIKI:

  • 1kg kapusty kiszonyj
  • 200g boczku wyndzonego
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosku
  • 1 łyżeczka pieprzu grubomielonego
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżka majeranku (opcjonalnie)
  • 10 kulek ziela angielskigo
  • 2 liście laurowe
  • 5 kulek jałowca (opcjonalnie)
  • 0,5 łyżki miodu
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki

JAK ZROBIĆ?
  1. rychtujymy trocha wyższy tyglik bo w nim bydymy wszystko smażić
  2. boczek krejymy w kostka ale niy tako blank drobno ino tako trocha wiynkszo (1x1cm)
  3. tyglik bez żodnego fetu dowomy na palnik i jak sie zagrzeje to wciepujymy boczek i smażymy a w miyndzy czasie rychtujymy cebula tzn. łobiyromy i siekomy na kostka
  4. jak sie boczek fajnie zeszkli to dociepujymy cebula i tyż smażymy aż sie zeszkli
  5. do całości dodowomy kapusta kiszono (jak je za kwaśno to idzie jom przepłukać wodom), dodowomy kminek, ziele, liść i pieprz grubomielony (ewentualnie jałowiec) wszystko miyszomy i smażymy na tyglu na doś wielkim łogniu
  6. jak kapusta zrobi sie szklisto to dociepujymy czosnek pokroty w drobno kosteczka i dodowomy troszka wody ale niy za dużo, tak coby ino sie kapusta fajnie dusiła
  7. przikrywomy deklym i duszymy tak długo aż kapusta bydzie miynko
  8. rychtujymy zesmożka tzn na małym tygliku podsmżomy masło ze mąką i wlywomy do kapusty, dodowomy tyż majeranek i miód
  9. smażymy trocha aż sie straci surowizna mąki i doprawiomy solom i pieprzym jak trza