krupy warzymy na sypko, tzn. warzymy je w 2ch szolkach wody do keryj dodowomy łyżka masła i 0,5 łyżeczki soli, jak woda zaczyno wreć to wsuwomy krupy, warzymy ok 10-15min po czym wyłączomy piec, przikrywomy garniec deklym i zostawiomy aż krupy wciągnom woda
kartofle warzymy w osolonyj wodzie, jak lekko ochłodnom to przeciskomy przez presa
do przechłodniyntych kartofli przeciskomy przez preska twaróg i wszystko miyszomy
cebula szatkujymy i przesmażomy na oleju do zeszklynio
do jednyj wielkim miski wciepujymy: kartofle z twarogiym , dodowomy cebula i przechłodniynte krupy wszystko miyszomy i doprawiomy solom i pieprzym i dociepujymy jajco
masa przekłodomy do naczynia żaroodpornego, kere wcześnij smarujymy masłym abo wykłodomy papiórym do pieczynio ale masło lepsze
rozgrzywomy piekarnik do 180oC i piekymy ok 40min
WSKAZÓWKA 1: golasy idzie tyż formować w kotleciki abo krokiety i wtedy piekymy je krócyj ok 20-25min
WSKAZÓWKA 2: golasy rewelacyjnie smakujom ze śmietanowym sosym grzibowym i karminadlami (takimi miynsnymi beż żymły i panierki)