Golasy

Zapiekanka z kaszy gryczanyj, twarogu i kartofli

SKŁADNIKI:

  • 1 szolka suchyj kaszy gryczanyj polonyj (ok 250g)
  • 1 łyżka masła
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 150g twarogu półtłustego
  • 3 średnie kartofle
  • 1 jajco
  • 1 cebula
  • olyj
  • sól i pieprz

JAK ZROBIĆ?
  1. krupy warzymy na sypko, tzn. warzymy je w 2ch szolkach wody do keryj dodowomy łyżka masła i 0,5 łyżeczki soli, jak woda zaczyno wreć to wsuwomy krupy, warzymy ok 10-15min po czym wyłączomy piec, przikrywomy garniec deklym i zostawiomy aż krupy wciągnom woda
  2. kartofle warzymy w osolonyj wodzie, jak lekko ochłodnom to przeciskomy przez presa
  3. do przechłodniyntych kartofli przeciskomy przez preska twaróg i wszystko miyszomy
  4. cebula szatkujymy i przesmażomy na oleju do zeszklynio
  5. do jednyj wielkim miski wciepujymy: kartofle z twarogiym , dodowomy cebula i przechłodniynte krupy wszystko miyszomy i doprawiomy solom i pieprzym i dociepujymy jajco
  6. masa przekłodomy do naczynia żaroodpornego, kere wcześnij smarujymy masłym abo wykłodomy papiórym do pieczynio ale masło lepsze
  7. rozgrzywomy piekarnik do 180oC i piekymy ok 40min
WSKAZÓWKA 1: golasy idzie tyż formować w kotleciki abo krokiety i wtedy piekymy je krócyj ok 20-25min
WSKAZÓWKA 2: golasy rewelacyjnie smakujom ze śmietanowym sosym grzibowym i karminadlami (takimi miynsnymi beż żymły i panierki)