Ciasto z rabarbarym

SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg mąki
  • 25dkg cukru
  • 25dkg margariny
  • 1 jajco
  • 1 żółtko
  • proszek do pieczynio
  • 3-4 łyżki śmietany
  • bułka tarto
  • ok 1kg rabarbaru


JAK ZROBIĆ?
  1. mąka przesioć na stolnica abo do wielkij miski
  2. dociepać zimno margarina i posiekać nożym
  3. dodać jajco, żółtko, cukier, proszek do pieczynio i śmietana i wszystko zagniyść tak, żeby sie cukier rozpuścił
  4. z ciasta formujymy kulka i wrażujymy do lodówki na conajmnij pół godziny
  5. rychtujymy rabarber tzn. myjymy, obiyromy ze skorki i krejymy na plasterki ok 0,5cm
  6. blaszka do pieczynio, tako 20x30 smarujymy tłuszczym abo wykłodomy papiórym do pieczynio
  7. wyciągomy ciasto ze lodówki i dzielymy go na 4 tajle, jedna czyńść zostawiomy na boku a pozostałe 3 czyńści wykłodomy na blaszka
  8. wyłożone ciasto wyrównujymy i posypujymy bułkom tartom
  9. rozkłodomy na ciasto rabarbar i posypujymy drobnym cukrym a na wiyrch ukłodomy posypka z pozostałyj czyńści ciasta
  10. rozgrzywomy piekarnik do 180oC i piekymy ok 40min
  11. po wytyngniyńciu ciasta idzie sie go posypać cukrym pudrym