SKŁADNIKI NA KRYM KAJMAKOWO KAWOWY ZE SŁONECZNIKIYM:
300g pestek słonecznika łuskanego
120g cukru
50g masła
30ml mlyka
troszka soli
40ml espresso zimnego
500g kajmaku z biksy
500g syrka mascarpone
250g śmietonki 36%
40g cukru pudru
2 śmietanfixy
SKŁADNIKI NA POLYWA CZEKOLADOWO:
150g śmietonki 36%
150g ciymnyj czekulady deserowyj
JAK ZROBIĆ?
piekymy ciymny biszkopt z naszego przepisu - BISZKOPT
karmelizujymy słonecznik tzn. na suchy tyglik wciepujymy pestki słonecznika, dodowomy 120g cukru, 50g masła, 30ml mlyka i troszka soli, podgrzywomy i miyszomy coby nom sie słonecznik niy spolił i jak cukier na słoneczniku zacznie sie robić brązowawy to znaczy że już je, wtedy wysypujymy słonecznik na blacha wyłożono papiórym i czekomy aż wychłodnie
gotowy słonecznik dzielymy na 4 czynści i 3/4 bydymy dodować do masy a 1/4 zostawiomy do posucio ciasta po wiyrchu
rychtujymy krym tzn. syrek mascarpone wciepujymy do miski, dodowomy kajmak i uciyromy, poleku wlywomy zimne espresso, wsypujymy 1 śmietanfix - uciyromy wszystko na jednolito masa
w osobnym gorczku bydymy ubijać zimno śmietonka z cukrym pudrym i drugim śmietanfixym - jak już bydzie blank ubito to poleku, szpatułkom dodowomy jom do masy kajmakowy i delikatnie miyszomy (niy miksujymy)
na oniec dodowomy 3/4 skarmelizowanego słonecznika i miyszomy jeszcze roz
biszkopt przecinomy na pół i wykłodomy cołko masa kajmakowo, przikrywomy drugim blatym ciasta i bydymy rychtować polywa
do małego gorczka wlywomy śmietonka, kruszymy czekulada podgrzywomy tak długo aż sie czekulada rozpuści
polywa rozprowadzomy po wiyrchu ciasta i wysypujymy 1/4 skarmelizowanego słonecznika