Ciasto słonecznikowiec

SKŁADNIKI NA KRYM KAJMAKOWO KAWOWY ZE SŁONECZNIKIYM:

 

  • 300g pestek słonecznika łuskanego
  • 120g cukru
  • 50g masła
  • 30ml mlyka
  • troszka soli
  • 40ml espresso zimnego
  • 500g kajmaku z biksy
  • 500g syrka mascarpone
  • 250g śmietonki 36%
  • 40g cukru pudru
  • 2 śmietanfixy
SKŁADNIKI NA POLYWA CZEKOLADOWO:
  • 150g śmietonki 36%
  • 150g ciymnyj czekulady deserowyj


JAK ZROBIĆ?
  1. piekymy ciymny biszkopt z naszego przepisu - BISZKOPT
  2. karmelizujymy słonecznik tzn. na suchy tyglik wciepujymy pestki słonecznika, dodowomy 120g cukru, 50g masła, 30ml mlyka i troszka soli, podgrzywomy i miyszomy coby nom sie słonecznik niy spolił i jak cukier na słoneczniku zacznie sie robić brązowawy to znaczy że już je, wtedy wysypujymy słonecznik na blacha wyłożono papiórym i czekomy aż wychłodnie
  3. gotowy słonecznik dzielymy na 4 czynści i 3/4 bydymy dodować do masy a 1/4 zostawiomy do posucio ciasta po wiyrchu
  4. rychtujymy krym tzn. syrek mascarpone wciepujymy do miski, dodowomy kajmak i uciyromy, poleku wlywomy zimne espresso, wsypujymy 1 śmietanfix - uciyromy wszystko na jednolito masa
  5. w osobnym gorczku bydymy ubijać zimno śmietonka z cukrym pudrym i drugim śmietanfixym - jak już bydzie blank ubito to poleku, szpatułkom dodowomy jom do masy kajmakowy i delikatnie miyszomy (niy miksujymy)
  6. na oniec dodowomy 3/4 skarmelizowanego słonecznika i miyszomy jeszcze roz
  7. biszkopt przecinomy na pół i wykłodomy cołko masa kajmakowo, przikrywomy drugim blatym ciasta i bydymy rychtować polywa
  8. do małego gorczka wlywomy śmietonka, kruszymy czekulada podgrzywomy tak długo aż sie czekulada rozpuści
  9. polywa rozprowadzomy po wiyrchu ciasta i wysypujymy 1/4 skarmelizowanego słonecznika
  10. wrażujymy do lodówki nojlepij na cołko noc