Ciasto "Przysmak sułtana"

SKŁADNIKI na biszkopt:

  • 6 jajec
  • 3/4 szolki cukru
  • 3/4 szolki mąki pszynnyj
  • 1 łyżeczka proszku do pieczynio
  • 3 czubate łyżki kakao

SKŁADNIKI na masa truflowo:
  • 200g bombonów czekuladowych "Trufle"
  • 250g syrka mascarpone
  • 200ml śmietonki 36%
  • 1 łyżka cukru pudru

SKŁADNIKI na masa śmietanowo:
  • 250g syrka mascarpone
  • 300ml śmietonki 36%
  • 3 łyżki cukru pudru

JAK ZROBIĆ?
  1. zaczynomy od upieczynio biszkoptu, nojlepij dziyń pryndzyj i tak: rychtujymy blacha 24x28cm, wykłodomy papiórym do pieczynio
  2. biołtka oddzielomy od żółtek i ubijomy na sztywno, jak sie ubijom to dodowomy porcjami cukier i dalij ubijomy, potym po jednym żółtku i tyż ubijomy i jak wszystko sie ubije i składniki sie dobrze połonczom to wyłączomy mikser, przesiywomy mąka, dodowomy proszek do pieczynio i kakao i miyszomy szpatułkom do połączynio składników ale już niy ubijomy!
  3. wylywomy na blaszka i wrażujymy nagrzotego do 170oC piekarnika na ok 30min
  4. upieczony biszkopt zostawiomy do wytyngniyńcio nojlepij na cało noc
  5. na drugi dziyń biszkopt przekrowomy na pół żeby mieć dwa blaty i zabiyromy sie za masy
  6. rychtujymy piyrszo masa truflowo tzn. bombony truflowe trzymy na tarce na rubych łoczkach i odstawiomy na bok, zimno śmietonka ubijomy z syrkiym mascarpone na sztywno, dodowomy cukier puder i cołki czos ubijomy i jak już bydzie masa dobrze ubito to dodowomy starte cukierki i miksujymy ino do połączynio składników
  7. gotowo masa wykłodomy na piyrszy blat biszkoptu, równomy i przikrywomy drugim blatym biszkoptu i wrażujymy do lodówki żeby już se tyngło
  8. bierymy sie za drugo masa tzn. w misce ubijomy na sztywno śmietonka z syrkiym i cukierym pudrym na sztywno i wykłodomy na wiyrch, wyrównujymy i wrażujymy do lodówki
  9. przed podaniym posyujymy po wiyrchu kakałym